ଫୁଡିଜ୍ ଭିଲ୍ଲା ସ୍ବତନ୍ତ୍ର- ‘କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ଠେଚା’

ପ୍ରିଜମ୍ ନ୍ୟୁଜ ବ୍ୟୁରୋ: ଖାଦ୍ୟକୁ ରାଗୁଆ କରିବା ପାଇଁ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, କିନ୍ତୁ ଜାଣନ୍ତି କି କଞ୍ଚାଲଙ୍କାରେ ଆପଣ ଅନେକ ସ୍ଵାଦିଷ୍ଟ ଜିନିଷ ତିଆରି କରି ଖାଇପାରିବେ। ଅନେକ ଲୋକ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଲଙ୍କା କଞ୍ଚା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି କାରଣ ଏହା ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ଅଧିକ ବଢାଇଥାଏ। ତରକାରୀ, ଖଟା ଏବଂ ଷ୍ଟଫ୍ ଚିଲି ପରି ଅନେକ ଜିନିଷ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କରେ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଞ୍ଚା ଲାଙ୍କରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥେଚା ରସିପି ବିଷୟରେ କହିବୁ। ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି ଥେଚା ଶୀଘ୍ର ଏବଂ ସହଜ ଭାବେ ତିଆରି କରି ହୁଏ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ପ୍ରକାରର ସ୍ନାକ୍ସ ସହିତ ଖାଇପାରିବେ। ତେବେ ଚାଲନ୍ତୁ ଜାଣିବା କିପରି ତିଆରି କରିବେ ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି ଥେଚା…
ତିଆରି ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ:-
ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି – ୨୦ ଟି
ରସୁଣ ପାଖୁଡ଼ା – ୪ଟା
ଲେମ୍ବୁ ରସ – ୧ ଚାମଚ
ତେଲ – ୨ ଚାମଚ
ସୋରିଷ – ୧ ଚାମଚ
ଜିରା – ୧ ଚାମଚ
ଧନିଆ ପତ୍ର- ଛୋଟ ଛୋଟ କଟା
ଲୁଣ – ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ:-
ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି ଥେଚା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ, ପ୍ରଥମେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କାକୁ ଧୋଇ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ, ଏହାସ ରସୁଣର ଚୋପା ମଧ୍ୟ ଭଲ ଭାବେ ଛଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ, ପ୍ୟାନକୁ ଗ୍ୟାସରେ ବସାନ୍ତୁ ଏବଂ ସେଥିରେ ତେଲ ଦିଅନ୍ତୁ।
ଯେତେବେଳେ ତେଲ ସାମାନ୍ୟ ଗରମ ହୋଇଯାଏ, ସେଥିରେ କଟା ଲଙ୍କା ଏବଂ ରସୁଣକୁ ପକେଇ ଚାରି ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଭାଜନ୍ତୁ। ଭଜା ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ଜାଗାରେ ବାହାର କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ଏହା ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ, ତାକୁ ମିକ୍ସରରେ ରଖି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଙ୍ଗ କରନ୍ତୁ। ଏବେ ସମାନ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଏବଂ ସୋରିଷ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। ଚିଲିକୁ ଭାଜିବା ପରେ ଲେମ୍ବୁ ରସ, ଲୁଣ ଏବଂ ଧନିଆ ପତ୍ର ଭଲ ଭାବରେ ପକାଇ ତାହାକୁ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ରୀନ୍ ଚିଲି ଥେଚା ପ୍ରସ୍ତୁତ। ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ସ୍ନାକ୍ସ ବା ଚଟପଟା ଖାଦ୍ୟ ସହ ଖାଇ ପାରିବେ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *